Scampisalat med grov hvitløksbaguette

Jeg bare elsker skalldyr. I dag har jeg laget med en scampisalat som er både enkel, lettvint og sunn! Her er det bare fantasien som stopper deg i hva du kan ha i denne deilige retten! Lykke til!

Ingredienser til 4-6 porsjoner;

30 rå scampi med hale, uten skall

Marinade til scampiene:

1   dl    Soyasaus

1   dl    Acasiehonning

1   dl    Sesamolje

-Bland alle ingrediensene til marinaden. Hell blandingen i en plastpose. Legg de tinede scampiene i plastposen og bland godt. Jo lengre scampiene marineres, desto bedre smak. Legg posen på kjøkkenbenken.

 

Chilliolje:

1/2        Paprika finhakkes

1    stk   Rød chilli finhakkes (du kan evt. bruke litt chillikrydder isteden)

1,5 dl     God olivenolje

-Bland disse tre ingrediensene sammen til chilliolje.

 

Avokadosalat:

4    stk   Modne avokadoer i terninger

2    stk   Lime (bruk bare saften av disse)

2    ss    God olivenolje

1    stk    Rødløk, skrelles og kuttes i små biter

1    stk     Salathode kuttes i passe biter

1    bunt  Koriander, bladpersille eller basilikum, finhakkes

1/2  ts     Kvernet salt

1     ts     Kvernet pepper

-Ha avokabobitene i en bolle og hell limesaften over.

-Bland olivenolje, finhakket rødløk, salat og urteplanten med avokadoen. Smak til med kvernet salt og pepper.

-Stek de marinerte scampiene i en stekepanne med litt smeltet smør. Stek til scampiene blir røde og pene ca. 2-3 minutter. Ikke la de steke for lenge, da blir de seige.

-Fordel avokadosalaten og scampien på fire tallerkener og drypp chillioljen over.

Server med grove hvitløksbaguetter, rundstykker eller ferskt brød!

 

1 kommentar

Siste innlegg